MHGT–MTCSE együttműködési megállapodás (2020. január 30.)

2022. január 30-án, az MHGT évad-nyitó felolvasóülése előtt került sor a Magyar Heraldikai és Genealógiai Társaság és a Magyar Történelmi Családok Egyesülete (MTCSE) közötti

együttműködési megállapodás megkötésére

a Magyar Nemzeti Múzeum Pollack-termében.

Az MHGT részéről dr. Pandula Attila elnök köszöntötte az MTCSE ülésre érkezett elnökét és az általa vezetett küldöttséget. Ezt követően került sor a két egyesület vezetőségei által korábban előkészített szerződés aláírására.

A megállapodás aláírása után Riedel Loránd Rudolf, az MTCSE elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Mint kifejtette, nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy az MTCSE a továbbiakban az MHGT-vel együttműködhet. Kiemelte, hogy az MHGT-nek és a magyar nemességnek, az 1948-as államfordulat után, azonos sors jutott osztályrészül: a nemességet eltörölték, az MHGT-t felszámolták. Az 1980-as években indulhatott csak újra Hazánkban a családkutatás. Ekkor az MHGT is feltámadt hamvaiból, majd 1990 után az MTCSE is meg tudott alakulni. Fontosnak tartja a két egyesület folyamatos megújulását, az újabb generációk bevonását. Bizakodva néz az együttműködés elé.

A jelenlévők a megállapodás megkötését, és az elhangzott köszöntőket, tetszéssel fogadták.

(A beszámolót írta: Benke Tamás.)

Az esemény dokumentumai:

A létrejött együttműködéssel kapcsolatos részletesebb leírás megtalálható a Partnereink oldalon.

Az együttműködési megállapodás megkötéséről készült fényképek megtekinthetők weboldalunk Képtár menüpontjában.

Az esemény videófelvétele megtekinthető az MHGT YouTube csatornáján: